Rozkvetlé šperky? Jako jak?

My v Dřevníku máme ve zvyku pořád zkoušet něco nového. Přišlo na nás jaro a my celí natěšení tvoříme kouzelné šperky plné jarního barevného kvítí. Zaléváme (pryskyřicí), co se dá a kvetoucí kvítí kolem, nás těší nejmíň dvakrát. Jednou, když kvete a krásně voní a dělá radost všem kolem a podruhý, když uschne. Lístky uvadnou a my už si mneme ruce na to, jak pěkné náušnice z nich budou. A tak obcházíme zahrádku (mamce květináče) a louku. Sesbíráme, co nám přijde pod ruku. Někdy i dostaneme nějaké skvosty od sousedů, babičky nebo kamarádů a po večerech pak tvoříme náušnice, náramky a náhrdelníky pro Vás.

Výroba šperků

Jak už většina z Vás dobře ví, vše vyrábíme ručně a tak má proces výroby jasná pravidla. Přírodní šperky z naší dílny jsou několikrát ručně broušené, leštěné a poté ošetřeny ochranným olejem. Za tu dobu se z nich stihneme dostatečně radovat, prohlédnout si je, nabažit se tou nádherou skrytou uvnitř. Někdy se nám je ani nechce dávat z ruky :-). Brousíme je ručně a od hrubosti 240 až do 2000 pod vodou, aby se pryskyřice broušení nespálila, ale hezky ohladila. Někdy brousí večer u ohně a kytary celá rodina, jindy si s tím sednu k řece, do klidu a jen poslouchám přírodu kolem. S jemnější hrubostí se čím dál blížíme momentu překvapení a sice, co se skrývá uvnitř. Až když se vše pečlivě vyleští nano pastou a přetře olejem i my sami poprvé vidíme, co je uvnitř. Tu chvíli mám moc ráda. Člověk se těší z toho, co vytvořil.

Jedinečnost. (Ne)dokonalost. Krása.

Nejprve jsme chtěli dělat náušnice jen po jednom, teda jako v páru, jasně. Udělat třeba jedny vřesové a konec, ale když jsme viděli, jaký je o ně zájem, jak moc se lidem líbí a jak se líbí nám, vyráběli jsme další a další. Snažíme se vyrobit dvě podobné alespoň do páru, ale ne vždy se to povede. Žádné dvě nikdy nejsou stejné. Stejně jako my, jako příroda, i naše šperky jsou originální, nedokonalé a přesto krásné. Každá náušnice bude vždy o malinko jiná, nikdy dva květy nejsou stejné a nikdy je nedokážeme stejně poskládat a zalít do pryskyřice. A tak jsme se rozhodli vaše oblíbené kousky vyrábět dál, podobně, ale nikdy ne stejně. A tak je v každém uchu a na každém krku i ruce naprostý originál.

Děkujeme za krásné jaro

Díky Vám a taky díky Dřevníku, který nám přináší obrovskou radost z toho, že konečně děláme, co nás baví, prožíváme krásné a zase úplně jiné jaro. Jaro je nádherné samo o sobě, vše kvete, voní a ožívá, jsou krásné slunné dny. Díky tvorbě, kterou děláme se ale více soustředíme na drobnosti kolem nás a na sebe. Všímáme si drobností a přírody, poznáváme nové rostliny a bylinky a taky se učíme, co z nich dělat, ale máme i čas na mnoho dalších krásných věcí kolem, jako je pozorování ptáku, sázení stromků, vysedávání po nocích u ohně nebo jen vychutnáváme sladké nicnedělání. Děkujeme Vám, že nás podporujete v naší tvorbě a že můžeme naší radost posílat v balíčkách až k Vám.

DÁÁÁREK!

Jako poděkování Vám nyní ke každé objednávce až do konce května přidáváme DÁREK zdarma.

Hezké jarní dny,

Baru